TV, TV Series

Friends – Cea mai buna definitie a prieteniei

FriendsFriends (Prietenii Tai) – Serialul care ofera cea mai buna definitie a prieteniei

Probabil ca nimic nu este mai profund in anumite momente ale vietii decat prietenia.

Se spune ca o persoana care are prieteni adevarati in viata este un om norocos.

Hubbard ne ofera una dintre definitiile cele mai potrivite pentru prietenia adevarata:

“Prietenul adevarat e cel care, chiar daca te cunoaste perfect, simte in continuare nevoia sa te placa si sa te sustina.”

Asadar, vorbim despre o relatie afectiva si de cooperare intre doua sau mai multe persoane, o relatie dezirabila, o relatie ce implica suport reciproc, incredere reciproca, loialitate, iubire, intelegere si o empatie deosebita.

Probabil ca multi dintre noi se raporteaza la anumite standarde atunci cand isi aleg prietenii sau, dupa caz, atunci cand vizualizeaza contextul ideal in care se poate naste o prietenie adevarata.

Pe alocuri, inevitabil termenul de “prietenie” ne duce cu gandul spre cel mai popular serial al anilor ’90 si unul dintre cele mai bune sitcom-uri din toate timpurile: Friends (Prietenii Tai).

Serialul gandit si conceput de David Crane si Marta Kauffman este probabil singurul show televizat din istorie care te face sa-ti doresti sa ai cu adevarat prieteni.

In cele 10 sezoane pe care le poti petrece alaturi de Joey, Chandler, Ross, Rachel, Monica si Phoebe, ajungi sa-i indragesti pe fiecare dintre ei (de regula, pe rand), iar ultimele episoade ale sezonului final te fac sa-ti planifici strategia ideala prin care iti poti aduna propriul squad de prieteni reali si adevarati.

Testele de loialitate, devotamentul fascinant (indiferent de imprejurari), umorul de o excelenta calitate, transparenta personajelor, aliantele create pe parcurs, sustinerea neconditionata pe care si au dedicat-o cei sase eroi, afectiunea si iubirea aproape indecenta sunt doar cateva dintre aspiratiile fiecaruia dintre noi, atunci cand visam cu ochii deschisi la o gasca nebuna de oameni care sa transpuna fictiunea in realitate.

Friends este unul dintre serialele de suflet, iar in termeni financiari, acesta s-a demonstrat a fi un succes urias, fiind considerat cel mai de succes sitcom EVER.

Actorii principali: Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry si David Schimmer au ajuns ca in ultimele doua sezoane ale serialului sa primeasca 1 milion de dolari per episod filmat.

Nu mai putin de 63 de premii Emmy putem trece in dreptul acestui fascinant sitcom, dar si un urias impact cultural.

Pentru multi dintre noi, dincolo de toate aceste detalii, Friends a insemnat prima intalnire cu Jen Anniston, un adevarat trendsetter pentru anii ’90, care avea sa-i devina sotie celebrului Brad Pitt.

Interpretand-o magistral pe Rachel Green, Jennifer Anniston (acum in varsta de 48 de ani) s-a transformat, pe rand, din fata rasfatata si populara din liceu, intr-un adevarat fashion icon, care a fascinat micile ecrane ale acelor ani.

La ceva timp de la incheierea filmarilor serialului Friends, Anniston a marturisit sincer ca rolul lui Rachel i s-a potrivit ca o manusa, pentru ca, in cele mai multe momente, s-a confundat cu personajul, pornind de la anii copilariei sale, pana spre middle age.

In 2012, Men’s Health a declarat-o “cea mai sexy femeie din toate timpurile“, o distinctie pe care Jennifer a primit-o cu o oarecare doza de umor caracteristic.

Friends este insa mai mult decat un show dedicat unui singur personaj, iar daca n-ati avut inca ocazia sa urmariti acest serial (cu toate ca ma indoiesc), va recomand sa o faceti cat mai urgent. Cu siguranta acest serial o sa va ofere o noua si mult mai corecta definitie a prieteniei, probabil una chiar mai buna decat cea a lui Hubbard.

May We Meet Again…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s